Göran Norens bilder inlagda senare 2006-09-05
Fler bilder från årets stora Göteborgsträff. Fotograf Urban Nyblom. Bilderna är i varierande storlek men det finns större bilder av de små i alla fall som Urban nog kan fixa om man vill ha. Hör av er!
Lars-Erik kör.
Alla dessa Hurricane...
Cockpit på Hurricane.
Bakparti på Kettwiesel.
Bakparti på Kettwiesel.
Hurricane på grönbete.
Harald Zahl på Kettwiesel.
Björn Regnström på sin Optima Cheetah.
Björn Regnström på sin Optima Cheetah.
Martin Andersecks ben och frontbom med adress.
Se ovan.
Mats Nilsson med föredömlig regnklädsel med sin Challenge Mistral.
Dag Wallanders Zox-klon vilar sig mellan varven.
Bakfjädring på Dag Wallanders Zox-klon.
Dag Wallanders Zox-klon, styr-anordning.
Lars-Erik kämpar på.
Dmitriy rullar in.
Dmitriys vevparti.
Dmitriys framgaffellagring.
Dmitriys sätesfäste och styrhuvud.
Dmitriys hävarm för styrningen i framgaffeln.
Fästet på styret för styrleden på Dmitriys cykel.
Per Eric Rosén spurtar mot mål.
Göran Norens bilder
Nu behöver vi veta vem som kan ställa ut sin cykel söndagen den 1:a oktober på Tekniska Museet Stockholm. Berätta helst innan den 28:a augusti (nästa vecka) om ni säkert, troligtvis eller kanske kan komma. Ta med så många cyklar som möjligt och har ni flera "intressanta" cyklar men inget sätt att få dem dit, ta kontakt vi kanske fixar det ändå.
!!! UPDATE: Själva utställningen med öppna dörrar sker mellan kl.11:00 och 18:00, så man hinner gott komma och åka på samma dag !!!
Anmäla får man göra på denna tillfälliga adressen: rixie78-tms@yahoo.com
OBS!: skicka gärna med en stor bild på cyklarna som ska vara med
Under läs mer finns mer information…
/Frederik
Så kunde man läsa den 30:de juni:
Söndagen den 1:a oktober har Tekniska Museet en temadag som har "speciella cyklar" som huvudtema, och vi som HPVS får som huvudattraktion ställa ut våra cyklar i en hel dag! Detta kan alltså bli HPVS största PR kupp i världens historia (ahum)!
Eftersom det handlar endast om en enda dag kan vi se detta som en träff där alla är välkomna. Alla (inkl. cykelhandlare) som har en eller flera speciella cyklar och som kan komma den dagen, läs vidare!
Alla som har en speciell cykel och som kan komma den dagen är välkommen att höra av sig snarast till mig. Jag behöver veta hur många cyklar som kommer, vi måste organisera detta så bra som möjligt. Har du en fin bild på din cykel kan du bifoga den. Även cykelhandlare är välkomna, bara deras cyklar är ovanliga.
Nu är det vår chans att visa cykelns mångfald och styrka inför allmänheten med stöd i ryggen. Tekniska Museet kommer att marknadsföra dagen till allmänheten, vi kan förstås hjälpa lite till också. Söndagen blir det stora evenemanget, men vi kan även träffas dagen innan också då vi redan då får tillgång till det rätt stora utställningsutrymmet vi får i Tekniska Museet. Men det går lika bra att anlända dagen själv, bara det är en bra bit innan kl. 1100 när dörrarna öppnas.
Som tema hade jag tänkt att kort redovisa cykelns historia i ett bredare perspektiv, allt eftersom en förening av historiska cyklar kommer att vara med också. Då kan vi redovisa hur det kommer sig att vår breda syn på cykeln inte finns i samhället, och att detta inte beror på tekniska brister. På samma gång förklara vi vad som är så roligt med cykling med större mångfald i tekniken. Detta tema kan finnas med i form av uppställningen av cyklarna (gammal till ung), en förklarande tidsskala med några nyckelfakta och i vår kommunikation. Vi får tillgång till fina verktyg:
- Vi får möjligheten att spela upp bildspel och video med stora projektorer på två stora väggar. Jag kan ta hand om bildspelet (skicka in intressanta bilder inkl. lite bildtext), om någon annan kan sammanställa en kortfilm (5min) med intressanta HPV klipp (historia, Battle Mountain, vardag etc)?
- Om vädret är bra finns också en innegård där vi kan erbjuda provturer.
- Om vi kan sammanställa en lite flyer/broschyr som vi kan dela ut på dagen kommer Tekniska Museet att trycka dem åt oss.
Låt oss ta tillvara på denna enastående chans. Kontakta mig om du kan vara med och hjälpa till.
/Frederik (dagens samordnare)
Dmitriy Bokarew, foto Martin Anderseck
LCT 06 har just avverkats och Torleif rapporterar i text här under.
NI som har tagit bilder filmer etc skicka genast hit dem så vi har något att titta på också. NU är bilderna på¨gång 20.10 21 augusti... Klart 20.40!
Nu ses vi i Stockholm 1:a oktober...
Liggcykelträffen började med lite försening runt kl.10.00 på förmiddagen med 200m med flygande start. Regnet stod som spön i backen, men emellanåt så höll det upp lite så vi kunde köra. Vi ca 20 personer som hade anlänt inräknat någon "hang around" och någon" wanna be". Jonas med kompis dök upp utan cykel så där mötte vi inget motstånd i racen. Thomas Andersson dök upp med sin egenbyggda Aluminium stå upp cykel med riktigt fräck boxram. Henry Riedel dök upp med sin fina gula velomobil och lyckades tyvärr göra lite repor på ena sidan på den och på sig själv då det var halt i en nerförsbacke på väg till tävlingen. Martin Anderseck från Tyskland dök upp med en hembyggd Flevobike och hade cyklat den längsta sträckan till tävlingen. Peter Markusson tog med Teros tidtagarutrustning och ett fällbart partytält som vi var mkt glada för under dagen. Regnet fortsatte i stort sett hela dagen fram till eftermiddagen då vi körde hem till Torleif för att lämpa av packning och göra oss redo för en liten tur på 2.2 mil. En del valde att stanna kvar i lokalen som vi hyrt för att äta, medan vi som fortfarande hade lite ork kvar efter att ha inhandlat lite choklad i tobaksaffären bredvid drog iväg. Snittfarten bestämdes till ca 25 km/h, men det glömdes fort bort när en tjej på en hederlig gammal cykel körde förbi i 26 km/h. Helt plötsligt så gick det upp till 40 km/h istället och vi flög förbi henne. Längre fram fick vi vänta in de som kommit efter och då knatade tjejen förbi igen, så det blev till att köra om igen en andra gång. Väl framme i krysset till Jonsered så hade vi olika vägar och vi slapp att skämmas mera. Ca 5 km från mål så small mitt bakhjul. Stelviodäck tillsammans med blöt vägbana och vassa stenar är inget bra alternativ. De som var lite trötta efter en rask spurt på upp till 56-58 km/h fick chans att vila medan jag lagade punkteringen. Efter att ha kommit igång igen hann vi inte mer en 200 m förrän det sa pang i Jan Ingemarsson framdäck Denna gången var det en glasbit som skurit hål på hans däck. Fram med en ny slang och så bar det iväg hemåt. Sista spurten blev i en bra uppförsbacke upp till Strömmensberg och där klämdes de sista krafterna ur kroppen innan vi kunde fylla upp med lite Thai-mat eller Pizza. Under maten avhandlades flera viktiga frågor angående liggcyklar och vad som är bättre och sämre vilket alltid kommer upp på sådana här träffar. Kvällen avrundades med att konstatera att Per-Eric Rosén från Uppsala hade kammat hem 1:a platsen i samtliga 3 grenar under dagen, 200m m. fl. start, 0-200m samt 0-50m på sin hembyggda lowracer. Mkt starkt jobbat. Det betyder ju att homemade is best, eller vad gör man inte för att en gäst så långt bortifrån skall känna sig välkommen? Nää, skämt åtsido, det är bara att träna lite mera till nästa år :)
Allt som allt så var det en riktigt rolig dag trots regnet och allesammans som var med, ni skall ha ett stort tack för att ni gjorde träffen så rolig.
Här är resultaten i bifogad excelfil (men J-I gjorde om dem till bilder här nedanför!)
/ HPG Torleif
Bilderna efter resultatlistorna här nedanför. Fortsätt scrolla!
Haralds Kettwiesel. Bild: Martin Anderseck
I fiket vid Klädkällaren. Från vänster: Martin Norbäck, Per Eric Rosén. Bild: Martin Anderseck
Gula Faran, framför husse Thomas Anderssons ben. Bild: Martin Anderseck
Vid starten 200 m Sprint, stående start. Skall tidtagningen fungera nu då? Från vänster: Jan Ingmarsson, Thomas Andersson (skägg), Dmitriy Bokarew (stående), Harald Zahl (på Kettwiesel), Peter Markusson och Klas Einald. Bild: Martin Anderseck
Starten går på 200 m Sprint, stående start. Harald Zahl laddar på i dubbel bemärkelse. Från vänster: Klas Einald, Harald Zahl (på Kettwiesel), Dmitriy Bokarew, Jan Ingmarsson, Henry Riedel, (diverse skymda personer: Per Eric Rosén, Torleif Jonsson, Mats Nilsson, Peter Markusson, Thomas Andersson), Martin Norbäck (med Nishiki), Jonas (den andre). Bild: Martin Anderseck
Dmitriy Bokarew korsar 200-meterslinjen. 200 m Sprint, stående start. Bild: Martin Anderseck
Jan Ingmarsson korsar 200-meterslinjen. 200 m Sprint, stående start. Till höger Jonas Westerdahl, funktionär. Bild: Martin Anderseck
Samling för hemfärd utanför middagslokalen i Kransen. Cyklar från vänster: Peter Markussons Jonsson Zoxy II (liggande), Dmitriy Bokarews blå-vita bygge, Per Eric Roséns gröna lågräser, Klas Einalds Rainbow Lyra, Bernts Hase Pino, Henry Riedels velomobil, Martin Andersecks Flevoklon (med Bob-trailer). Bild: Martin Anderseck.
Bernt Carlbergs Hase Pino med BionX el-drift. Bild: Martin Anderseck.
På hemväg. Från vänster: Per Eric Rosén, Harald Zahl, Peter Markusson, Klas Einald. Bild: Martin Anderseck.
Snart hemma hos Peter. Från vänster: Harald Zahl, Per Eric Rosén. Bild: Martin Anderseck.
Vid Pannhuset, Röda Sten. Till och med knarkbilarna har regnat bort. Strax hemma hos Peter. Närmast kameran: Martin Andersecks Flevo- inspirerade bygge med Bob-trailer. Bortanför: Per Eric Roséns egenbyggda lågräser. Bild: Martin Anderseck.
Sista natten hos Peter. Per Eric och Martin jämför kameror. Bild: Harald Zahl.
Återhämtning med te, godis och Porter på natten hemma hos Peter. Från vänster: Martin Anderseck, Peter Markusson och Per Eric Rosén. Bild: Harald Zahl.
Årets ECO-trip i Finland hände i Jyväskylä i ett fantastiskt väder och ett inte like fantastiskt tärreng, det var ganska kurvigt, men allt i allt hadde vi jättekul som ni säger på svenska!
En rysk trike med driv på alla hjulen - en slags trikejeep
Årets Eco-trip i Finland blev cycklad i trakterna rundt Jyväskylä som ligger mitt i Finland med ett kurvigt landskap. Vi var ungefär 30 stycken liggcycklister som syklade tilsammans ca. 200 km. över 3 dagar. Första dan kom vi lite försenad igång men fann den lokala puben och blev där en god stund. Dagen äfter cyclade vi til
Fredagen cycklade vi 80 km och ställde oss up på två platser i Jyväskylä för att driva lite pr för HPV-Finland. Många frågade och även televisionens lokalnyheter filmade oss den dagen. Två tidningar intervjuade oss också om vad detta egentligen var för något. Lördagen blev aningen längre vad cycklande gällde och totalt cycklade jag denna dagen 90 km. var på batterierna var jamnt slut. Arja som har ett eget organisatoriskt gen var bekymrad för mig på slutet, men jag fick förklara att cyckeln också har Schlumpff's mountain-drive för dom tilfällen där batterierna tackar för sig i förtid. Jag tror det hjälpte. Denna dagen besökte vi flygvapenets museum i Tikakoski (tror jag) och jag fick ett kanonbilde där i från.
Nästa år har Eco-trippen i Finland 10-års jubileum och det tror jag blir något extra så sätt av tid redan nu i början av augusti nästa år händer det. HPV Finland har egna hemsidor och där finns också info om Eco-trippen varje år.
Ingen svenska deltog detta år och ni är saknade så väl mött nästa är ni som kan! Finnerna fick klara sig med 5 ryssar, 1 nordman och 3 holländare den här gången, men det gick alldeles förträffligt!
Här är några bilder:
Här svinger man med kroppstyngden
En närbild
Ok, första kvällen hann vi inte längre än till lokala puben, men där va det gott öl så då så...
Äfter puben diskuterade vi rundt elden
Från pr-jippot i Jyväskylä - mycket lyckat sådant också!
Dessa indianer hjälpte oss ordentlig med att dra publik
Inget att säga på ambitionerna... från flygvapenets museum utanför Jyväskylä. Den lilla gula "miniviggen" har en toppfart på 80 km/t.
Vi hadde en servicebil som också fick ta hand om matleveranserna lördagen. Det fungerade bra. Medan vi hadde omvisning rusade bilen iväg och hämtade varm mat som vi sedan åt i mängder i solskenet i museets utomhuskafeteria. Sedan köpte alla kaffe i kafeterian och alla var glada.
Undrar om det blev något överskott?
Alla fann et sätt att roa sig på!
Kartorna studeras före avresan
Det packas
Adjö Finland, så här såg det ut där vi bodde!
HZ