januari 30, 2004

Challenge satsar på Odense!

Den holländska liggcykeltillverkaren Challenge satsar ordentligt på årets liggcykelutställning i danska Odense söndagen den 8 februari. Från fabriken i Apeldoorn tar Paul Voerman bland annat med sig sina senaste skapelser.

Allra nyast är 26/26"-cykeln Seiran som man just nu håller på att färdigställa det första exemplaret av. Det blir med andra ord premiärvisning! Seiran ersätter touringcykeln Distance som inte längre tillverkas. Exemplaret som ska visas i Odense har USS (undersätesstyrning) men modellen kommer även att levereras med ASS (översätesstyrning).



Nästa högintressanta cykel är den helt nya racern Fujin som Challenge beskriver som en mycket snabb komfortracer. Med sin 26/20" hjulkonfiguration och långa hjulbas (123 cm) är den designad för att hålla höga farter under långa sträckor.



Dessutom ges tillfälle att i verkligheten granska Mistral Deluxe som åtminstone på bild framstår som en av marknadens vackraste liggcyklar. Med sin inbyggda bakdämpning och v-formade bakswing från Taifunmodellen är den en ovanligt avancerad konstruktion.

Utöver dessa kommer Challenge att visa flera av sina mer kända och inarbetade liggcyklar.

För mer info om utställningen, läs tidigare artikel.

Posted by olaf at 09:54 EM | Comments (6)

januari 26, 2004

Öresund runt den 20 maj

oresundsbron.jpg
Frank Lindeman först över Öresundsbron på liggcykel.

HPV Syd inbjuder till en tur Öresund runt. Vi svenskar startar på Svågertorp (station Malmö syd) och åker till Köpenhamn med våra cyklar och cyklar danska guldkusten från Köpenhamn till Helsingör, tar färjan till Helsingborg och cyklar kustvägen tillbaka till Malmö. Allt på en dag. Vi börjar tidigt på morgonen och slutar sent på kvällen. Sträckan är drygt 12 mil och vi kör i lugn takt med många stopp.
Mer information kommer efterhand på HPV Syds hemsida http://www.liggister.org/hpvsyd

HPV Syds program för år 2004 börjar efterhand bli mer klart och går att finna på http://www.liggister.org/hpvsyd
Fler aktiviteter är att vänta. Välkomna önskar HPV Syd

Posted by Jan-Inge at 09:01 FM | Comments (10)