september 25, 2004

Human Power

Vi har tidigare rapporterat att organisationen HUPI har lagt ut alla nummer av tidskriften Human Power på sina internetsidor. Tyvärr drogs alla in eftersom det var oklart med upphovsrätten. Nu är tidskriften utlagd på sidorna igen.
Adressen är:
http://humanpower.ligfiets.net/html/issues.htm
Här finns samlat massor av material om HPV i alla dess former och är rena guldgruvan för oss som är intresserade av HPV i vatten, luften och på land.

Klippt från kommentarerna...

Till de som inte kan eller ids ladda ner filerna på totalt 209 MB kan jag meddela att alltsammans kommer att finnas på Trampkraft-CDn som distribueras till HPV Sveriges medlemmar inom ett par veckor.

Olaf Johansson

Posted by Jan-Inge at 07:16 EM | Comments (3)

september 20, 2004

Det gäller att skilja sig från mängden...


mocoloco.com/archives/italtrike_oko_trike2_aug_04.jpgHär är så äntligen en cykel, som torde tillfredställa samtliga fraktioner i vår lilla klubb: både trike, stadsvelomobil (med soltak dessutom!!!!), och med sekundär --även den förnyelsebar och fullt biodegraderbar-- extra påskjutningsmotor (backupstyrning m.m.). Full av ergonomi, sägs det. Till råga på allt avsedd för den minsta generationen, som ju ska vänjas tidigt. Tja, det; eller så finns det på tok för många arbetslösa designers i Italien och (inte bara) däromkring. Chanserna att den kommer att importeras till Sverige är dock små, pga särskilda bestämmelser i Jantelagsbalkens tolfte kapitel: "INGET BARN SKA FÅ SKJUTSAS OMKRING I BARNVAGNSFARKOST SOM ANNAT BARN KAN FÅ BESTÅENDE AVUNDSSPADER UTAV."
 

Posted by ianf at 11:01 FM | Comments (5)

september 19, 2004

Små konstruktörer i Argentina

Kreativa tonåringar i Argentina som sörjer för ökat intresse för liggcyklar. Bygger 10 olika modeller och visar upp dem på sta´n. Klicka på imágenes (bilder) så ser ni mera. Kan ni spanska så är det klart bättre. Annars en kort översättning på rubrikerna.
Principal = Början (eller i det här fallet "home")
Quines somos = vilka är vi
Eventos = händelser (happenings)

http://www.rhp.midjunin.com.ar/galerias/bicis.htm

http://www.rhp.midjunin.com.ar/index.htm

Posted by torleif at 09:27 FM | Comments (0)