mars 11, 2005

Hallandsloppet 2005

plakett.jpgHej liggistvänner!

Nu har ni chansen att vara med om en kär liggcyklisttradition, nämligen vårt
deltagande i Hallandsloppet. Vi brukar vara ett litet gäng som cyklar varje år. Vissa år har vi varit riktigt många. Ska vi försöka slå rekord i år?

I år går loppet lördag den 7 maj. Känner du inte till loppet så läs på
http://svenskidrott.se/Organisation.asp?WCI=wiKlubbKassaNews&WCU=365846&CatId=374703

Är du redan intresserad eller blir det efter att ha läst infon, anmäl dig till mig så gör jag gruppanmälan för gemensam start, som vanligt. (OBS NYTT 2005-04-09 Tyvärr så kan Borgis inte deltaga så var och en får anmäla sig själv. Vill man köra tillsammans så går det bra ändå för i år så startar alla samtidigt.)

Tidigare år har vi dessutom haft årsmöte i HPV-Sverige efter loppet, men nu när det är flyttat till Stockholm i år så hoppas jag att vi blir många som kommer och cyklar ändå. Supergod kebab, pizza eller Thaimat kan vi ju äta i vilket fall som helst. Titta på och prova varandras cyklar är ju också kul och tuan årsmötet får vi ju mer tid till sånt.

Hur som helst, vid intresse. Anmäl detta till mig snarast!! Det kan även vara av intresse för mig att veta om ni som varit stadiga deltagare tidigare år, av någon anledning avstår från årets lopp.

Glada hälsningar,

Pär "Borgis" Borgström, Tf liggistsamordnare parbor@comhem.se

Posted by Jan-Inge at 08:05 FM | Comments (0)

mars 10, 2005

Att cykla är ingen konst!

typ31.gif
Men att cykla kan vara en upplevelse. Kombinerat med konst blir det en konstupplevelse. HPVS Syd planerar en cykeltur då konstrundan i sydvästra Skåne avhålls för 10:e gången med start den 25 mars.

Vellinge kommun har fullt med ställen man kan besöka och titta på konst, ofta hemma hos konstnären vilket jag tycker är intressant för då ser man ofta hur konstverken skapas och i vilken miljö. Konstrundan har öppet 10-18 på helgdagar och håller på till den 3 april och mer finns att läsa på hemsidan http://www.ksv.m.se numera med karta också.

Vi utgår från Arrie. Den 25 april klockan 10.00 träffas vi vid punkt 27 på kartan http://www.ksv.m.se som är gamla lanthandeln i Arrie och ligger precis vid järnvägskorsningen. Sedan fortsätter vi mot Östra Grevie och sedan ner mot Skanör/Falsterbo och där finns gott om matställen vi kan äta på. Cykelturen avhålles i så kallat hyggetempo med många stopp. Hela turen blir nog ca 10 mil men man kan välja att ansluta /abryta utefter vägen. Hör av er till jan-inge.ljungberg@folkbildning.net om ni vill följa med eller har några frågor.

Kanonväder i dag den 25 april. Perfekt väder för en konstrunda på cykel.

2005_0325Image0001.jpg
Naturgården i Bröddarp. Fanny poserar i Allewedern men cyklade själv.

2005_0325Image0005.jpg
Fanny och Filippa i Allewedern på åkern mellan Arrie och Hököpinge kyrkby. Filippa åkte i mitt knä i Allewedern.

Posted by Jan-Inge at 02:25 EM | Comments (0)

mars 07, 2005

Velomobilvänliga sidor

W_herecomessantaCB.jpg
Tomten kommer i Cab-bike!
Mary Arneson velomobilguru i USA har gjort om sina hemsidor till något bloggliknande och har bytt namn till velomobiling.net se adress
http://www.velomobiling.net/
Mary är mycket ambitiös och grundlig och fyller på innehåll i rask takt. Mary är och har varit mycket i Europa och testat många velomobiler vilket sidorna reflekterar. I Amerika finns inte många velomobiler men med sådana eldsjälar (hon har tillochmed eldsflammor på sina Cab-bikes!) som Mary så kanske intresset snart exploderar. En av huvudnyheterna på Velomobiling.net är att Velomobiel.nl Quest ska licenstillverkas snart i USA se http://www.velomobiles.net/wildfire/wildfireindex.html så det börjar hända saker i det stora landet i väster! Marys sidor handlar inte enbart om velomobiler utan mycket om liggcyklar och till och med enhjulingar.

Posted by Jan-Inge at 02:40 EM | Comments (2)

mars 06, 2005

Cyclevision 2005 nu på Internet

CV_2005_1.gif

20 årsjubilerande Cyclevision har nu fått igång sina Internetsidor. 4-5 juni är tiden och platsen är på Zandvoortbanan i Nederländerna. Adressen till Internetsidorna är http://www.ligfiets.net/cyclevision

Posted by Jan-Inge at 01:08 EM | Comments (0)