april 13, 2006

Trampkraft 30 har landat

Tr30a.jpg
Trampkraft 30 har förhoppningsvis kommit ut till alla medlemmar. Har ni otur så kommer den på tisdag nästa vecka. Vi skickar tidningen som B-post och det kan ta tre vardagar för posten att få ut den. Har ni inte fått den på tisdag och är medlemmar så hör av er till undertecknad (Jan-Inge, webmaster@liggister.org) så får vi reda ut det. Är ni inte medlemmar men tycker tidningen verkar intressant så kan man köpa ett lösnummer för 20 kronor plus porto (5 kronor) eller bli medlem för 100 kronor per år genom att sätta in pengarna på plusgirokonto 530393-8 HPV Sverige (glöm inte ange vad ni betalar för och ert namn och adress). Förutom en massa trevliga artiklar om hembyggda liggcyklar och en velomobil, KMX provturer, cykling i Helsingfors, Mats 15 år med liggcyklar, HPV VM i Frankrike 06 och en massa annat smått och gott så finns den officiella kallelsen till årsmötet i Jönköping http://www.seedwiki.com/wiki/hpvs_arsmote/hpvs_arsmote.cfm och hela programmet.
Jag vill även passa på att tacka alla inblandade i förverkligandet av detta nummer av Trampkraft. TACK för ett jättefint nummer av Trampkraft.

Posted by Jan-Inge at 06:24 EM | Comments (2)

Eco-trip 2006 i Finland

IMG_0833 Large Web view.jpg


Jag tog del förra året och rekommenderar att ni funderar lite över det här. Det är välplanerad, inte för krävande och väldigt skoj.
Information om årets Eco-trip i Finland 3. - 6. augusti är klar och finns här: http://www.hpv-finland.org/ecotrip/index-en.php


Jag tog del förra året och rekommenderar att ni funderar lite över det här. Det är välplanerad, inte för krävande och väldigt skoj. Priset i fjor var 100€ och inkluderade mat och övernatningar i stugor på campingplatser av bra standard. Minns jag rätt - även några biljetter til museer? Jag provar också att hjälpa till med och få publiserad kartor med GPS-koordinater för mötespunkterna, hoppas det går bra! I fjor hade dom en följbil och även om några av oss cycklade vilse gick det bra tack vare mobiltelfonen.
Mycket av bagagen tog följbilen med så det blev inte tungt att cyckla pga. bagaget. Några ställen var motbackarna långdryga (2 km. slackt uppåt och så 2 km. slackt neråt. Sånt inspirerar til konkurrens. Jag kommer ihåg hur jag hoppades att bakljusen på förbipasserande bilar skulle forsvinna i uppförsbackarna (då lutar vägen neråt), men det gjorde dom inte på en lång stund, men så försvann dom och då....

HZ

Posted by hazahl at 08:58 FM | Comments (0)

april 12, 2006

Jönköping blir HPV-köping

Hur många konstiga cyklar möter man en genomsnittlig dag? Inte många. De konstiga cyklarna och deras ägare är förvisso flera men de är utspridda över landet. Ett hjul här, ett par där osv. Den enda stora ansamlingen av konstiga cyklar i Sverige finns på Internet. Det är naturligtvis bättre än ingenting men utan lukten av härsken kedjeolja, svettig lycra och möjligheten att skratta åt varandras svetsfogar blir det inte samma sak. Se till att skaffa ett liggistminne som räcker över nästa hårda vinter. Spendera vårdagen 13 maj i likasinnades sällskap på HPV Sveriges årsmöte 2006. Det blir en fest!

Tompa och Anderz har stått för förberedelserna i Sveriges mittersta stad Jönköping. Programmet ser ut så här:

11:00-13:00

Samling vid Wienerkonditoriet

wiener.jpg

Fika och eventuellt cykelvisning av Jary och KMX.

13:00-14:00

Lunch

14:00-16:00

Årsmöte samt seminarium vid Café Sjöbo ett par hundra meter österut
längs Vätternstranden.

16:00-17:00

Cykeltur. Vi kör inte så himla långt – Vätternrundan går först i juni.

17:00

Fika/mingel/grillning på Vätternstranden

Alla är välkomna till årsmötet; medlemmar, hangarounds, wannabies och HPV-trash. Ta med så många cyklar och HPVer du kan.

Posted by olaf at 12:28 EM | Comments (1)

april 10, 2006

Foxy 1 del 2

Foxy1liten.jpg
Foxy 1 bild Mikael Möller

Foxy har nu avancerat till provkörningsstadiet.
Som att köra gocart. Låg och kvick. Lite nervös i styrningen. Hade behövt lite mera försprång. Trodde jag skulle få en rak gaffel när jag beställde men den visade sig vara framåtknäckt. Alltså fick jag försöka vinkla fram gaffelröret mera för att få lite försprång kvar. Därav det stora gapet mellan framhjul och ram. Hade redan filat hål i ramen för gaffelröret så justermånen var begränsad om det hela skulle gå att svetsa ihop. Sitshöjd 28 cm, vevlagerhöjd 48 cm. Återstår: Riva isär, snygga till och måla. Sen bygga ihop igen.

Mikael Möller

Läs tidigare artikel om Mikaels bygge Foxy 1 del 1

Foxy1.JPG

foxy2.JPG

Posted by Jan-Inge at 02:02 EM | Comments (1)