juli 04, 2007

Inbjudan till framtidsdebatt

Årsmötet 2007 inledde en framtidsdebatt med funderingar kring hur vår förening skall se ut i framtiden
- skall vi fortsätta som nu eller behöver vi ändra nått ?

Du inbjuds härmed till den debatten, som vi i den nya styrelsen tror vi behöver ha fram till vårt årsmöte år 2008.
Det kanske låter lång tid men vi tror det är vettigt att ta det lite easy och ta det steg för steg.

Som nybliven ordförande fångades jag för min del vid årsmötet av argumenten för en viss breddning av HPV Sweden.
Deltagarna pekade på att det idag finns ett starkt fokus på "liggister" och flera var inne på att - precis som de nuvarande stadgarna säjer
- dessutom jobba med utvecklingen av ytterligare intressen : fällcyklar, sittcyklar, elcyklar cyklar för äldre, cyklar för rehabilitering eller kanske
cyklar för olika generationers behov. Eller är det kansle själva cyklandet vi skall utveckla eller vår roll i samhället och HPV-debatten.

Ordet är ju alltid fritt i föreningen - så välkommen med inläggen. Tanken är att vi sen från styrelsens sida sammanfattar debatten och kommer med
förslag och ideér till årsmötet 2008. Dessförinnan hoppas vi att Du vill se på våra förslag - kanske kring årsskiftet -och förhoppningsvis ställa dej bakom dom.

Claes Unge - ordf i HPVs Sweden

Debatten pågår på vårt forum
Direktlänk http://rosnix.net/hpvs-forum/index.php?t=msg&goto=16055&#msg_16055
Eller
Epostlistan

Posted by Jan-Inge at 03:04 EM | Comments (0)

juli 02, 2007

Öresund runt 2007

citadellet.jpg
Två av de tre sista tappra som lyckades ta sig runt Öresund. Harald och Lars-Göran framför Citadellet i Landskrona. Foto Jan-Inge med Haralds kamera. Jag glömmer förstås Krister som hade lite bråttom för att hinna med tåget hem och körde lite i förväg.

Årets Öresund runt var i år en del av Hjulhelgen. Inte många hade anmält sig men vi få tänkte att vi kör ändå och så blev vi glatt överraskade när vi blev dubbelt så många som vi trodde när vi möttes på morgonen. Bilder är på gång och kommer efterhand som tid finnes att fixa till, ladda upp och skriva om bilderna. Tack alla som var med! Även Robban var jättekul att träffa trots att han bara var på väg till jobbet!

Här följer Uffe Ougaard's bilder:

DSCN0441.jpg
"Duracell" och Torben beundrar Harald Zahls Spezialbyggda TiKettwiesel på Rådhuspladsen i Köpenhamn.

DSCN0443.jpg
Norskt, svenskt, danskt liggistmöte inför Öresund runt 07. I bakgrunden är halva Rådhuspladsen avspärrat för ett Triathlonlopp med en annan sorts snabba cyklar (Det var visst Triathlon EM!).

DSCN0444.jpg
Torben Scheel, dansk liggist på sin rätt så nya fina Optima Baron.

DSCN0451.jpg
Jan "Duracell" Buschardt, Mikael Seierup och Torben Scheel. De två förstnämnda på varsin Velokraft med bakbox. Mikael hade snyggt "vandrande" bakljus.

Här följer bilder tagna med Harald Zahl's kamera:

Traindance.jpg
Krister Spolander gör en "Traindance" för beundrande Jan-Inge och Lars-Göran.

KristerRathaus.jpg
Krister var på gott humör hela helgen och fortsatte dansa på Rådhuspladsen i Köpenhamn. Här anslöt flera danskar. Bakom Krister från vänster Mikael, Jan och Uffe, med ryggen mot kameran längst ut till höger står Lars-Göran från Blentarp.

JanoKrister.jpg
Hela havet lutar! Koola killar på kajen! Uffe, Krister, Jan och Jan-Inge

Dyrehaven.jpg
Här har vi kommit till danska Drottningens jaktslott på Dyrehavsbakken. Massor med hjortar och nöjesfält och häst och vagn och så vi! Uffe, Mikael, Jan och Krister.

helsingor.jpg
Här ska vi betala för överfarten Helsingör-Helsingborg. 24 svenska kronor för vuxen med cykel att jämföra priset för överfarten Malmö-Köpenhamn 135 svenska kronor. Jan-Inge försöker pruta ner priset medan Jan och Mikael tycker de ska betala per kilo för sina lätta Velokrafter. Jan-Inge har ätit för mycket dansk fläskesteg med rödkål och brunsås så inget kilopris där inte, det blir för dyrt.

Landskronaboys.jpg
Landskrona boys! Citadellet i Landskrona en gammal försvarsanläggning som även varit fängelse och konferenslokaler och haft hantverksutbildningar. Ett Rosendalskafé i miniatyr finns bredvid. Här står Harald och Lars-Göran och poserar framför innersta vallgraven.

sundrunt07.jpg
Harald skickade även en karta med GPSrutten. Harald skrev "Den gula linjen är den vi faktiskt cyklade, den lila den rutten jag planerade." Något konstigt inträffade i Löddeköpinge där "Grillbert" påstod att det var några liggister före oss. Krister var förstås en men Grillbert påstod att det var en skåning också på liggcykel mellan oss och Krister. Någon som har en susning om vem det kan ha varit?

Här är Torben Scheels bilder

http://www.hpv-klub.dk/oresund/1.jpg

http://www.hpv-klub.dk/oresund/2.jpg

http://www.hpv-klub.dk/oresund/3.jpg

http://www.hpv-klub.dk/oresund/4.jpg

http://www.hpv-klub.dk/oresund/5.jpg

http://www.hpv-klub.dk/oresund/6.jpg

http://www.hpv-klub.dk/oresund/7.jpg

http://www.hpv-klub.dk/oresund/8.jpg

http://www.hpv-klub.dk/oresund/9.jpg

http://www.hpv-klub.dk/oresund/10.jpg

http://www.hpv-klub.dk/oresund/11.jpg

http://www.hpv-klub.dk/oresund/12.jpg

http://www.hpv-klub.dk/oresund/13.jpg

http://www.hpv-klub.dk/oresund/14.jpg

http://www.hpv-klub.dk/oresund/15.jpg


Posted by Jan-Inge at 10:20 FM | Comments (0)

Hjulhelgen 07 över

216 .jpg
Jan-Inge och Dalli foto Harald Zahl.

Hjulhelgen är över men det är mycket kvar att smälta, ta ställning till, skriva ner och ta fram bilder osv osv. Här kommer (snart) ett gäng bilder allt eftersom vi får in och behandlat bilderna. Protokoll, artiklar, förklaringar, ursäkter, presentation av nya styrelsen etc kommer också publiceras efterhand som allt är klart. TACK alla ni som deltagit och bidragit. Vi ses snart igen.

MVH J-I

NYTT 2007-07-07
Fint bildspel från Harald Zahl från Hjulhelgen
http://www.artikkelhuset.net/Films/Hjulhelgen07.wmv

Här följer bilder tagna med Harald Zahls kamera:

MajvorMathilda.jpg
Enda kvinnan på mötet och här symptomatiskt nog i skuggan. Vi får nog sätta vårt ljus på kvinnorna för jämnlikhetens skull. Men barnen kommer starkt i föreningen och det är många flickor! Majvor och Mathilda på mötet.

nygammalt.jpg
Gammal ordförande och ny ordförande i HPVS. Mats Nilsson och Claes Unge. Mats är numera suppleant i styrelsen. Här är en kommentar till mötet från Mats.

Henningsekreterare.jpg
Henning Wright styrelsemedlem och sekreterare på mötet. Uppfinnare av Stehagcykeln.

FikaKrister.jpg
Vi fikade på gården utanför möteslokalen och Form/Design Center. Styrelsemedlem Krister Spolander gillade arrangemanget.

Redaktorn.jpg
Christian Fasth numera fast(h) styrelsemedlem och nybliven redaktör för vår medlemstidning Trampkraft. Lite skuggig bild men Christian syns redan lite här och var på våra sidor på sin Zoxy eller i sin Alleweder och även ibland på en finsk Jopo!

PETER.jpg
Peter Markussson slutar på egen begäran i styrelsen och saknas av många redan. Jag tror (och hoppas) dock att Peter inte överger oss helt utan satsar mer på att jobba lokalt med HPV och kanske att elda på styrelsen och föreningen.

multicyklisterna.jpg
Sveriges mesta multicyklister. Det dessa personer Lennart och Olaf inte cyklat på är väl knappt värt att nämna. Undrar vad för spännande cyklar de diskuterar nu? Lennart hade med sig en Tallbike och en swingbike till årsmötet. Tallbiken har jag provat men swingbiken hann jag aldrig testa. Olaf var förresten med i valberedningen som jobbat hårt inför mötet för att få ihop en ny styrelse.

TouristingTorso.jpg
Efter det långa mötet gav vi oss ut på en turisttur i Malmö. Givetvis skulle vi titta på Turning Torso en hög byggnad i Malmö men vi fotograferades med fotografen ståendes vid byggnaden. Här står en del av gänget. Från vänster Lars-Göran, Johan, Olaf, Jan-Inge och Harald. Kameraman Krister Spolander.

Kristerfotograf.jpg
Krister Spolander styrelsemedlem i HPVS, författare och fotograf.

HamnMatt.jpg
Här skulle vi titta på havet men charmige skotten Matt stjäl showen och Bromptonauten Olaf och liggisterna Jan-Inge och Johan låter sig charmas.

ActionLasse.jpg
Lars-Göran actionbild!

Posted by Jan-Inge at 10:04 FM | Comments (0)