augusti 21, 2007

Paris-Brest-Paris igång

PBPdanes.jpg
Jan Buschardt 7363, Mikael Seierup är kanske inte med i PBP och Torben Scheel 7427 på väg Öresund runt tidigare i år. Foto Uffe Ougard.

Paris-Brest-Paris tävling som går vart fjärde år och är 120 mil långt i ett sträck startade i går. Jag vet inte om några svenskar deltar men några danskar deltager på liggcykel liksom några andra internationella liggister. Torben Thellefsen skriver på www.liggecykelklub.dk om några danskar som deltager. Man kan följa dem via startnummer på sidan http://www.paris-brest-paris.org/EN/index.php?showpage=64
7425 Torben O. Ravn
7427 Torben Scheel
7363 Jan Buschardt
Torben skriver vidare att på http://www.maprace.com/course/carte_pbp_p2.php kan man följa några franska och nederländska liggister direkt på kartan via GPS.

Ligfietsplaza har listat liggister med startnummer de känner till http://www.ligfiets.net/nieuws/bericht.php3?id=2293&volledig=1

Posted by Jan-Inge at 11:22 FM | Comments (1)

augusti 20, 2007

Tack Mats och Peter

Ordforande.jpg
Mats Nilssons tröja. Foto Krister Spolander
Medlem.jpg
Peter Markussons tröja. Foto Krister Spolander

Vid senaste årsmötet 2007-06-30 valde ordförande Mats Nilsson och styrelsemedlem (tidigare vice ordförande) Peter Markusson att träda tillbaka. Mats valde att fortsätta i styrelsen men nu som suppleant och Peter valde att utträda helt ur styrelsen.

Mats grundade i början på 90-talet föreningen och var under de första åren helt ensamarbetande. Ingen medlemsavgift togs in så medlemsbladet Trampkraft bekostades av Mats helt själv i flera år. Mats cyklade runt till de olika HPV-evenemangen i Europa och uppmärksammades flera gånger som den som cyklade längst till arrangemangen. Mats skrev långa artiklar om sina äventyr och det blev mycket intressanta reportage om resorna och hans många cyklar i varje nummer av Trampkraft. Mats har numera skaffat familj (oj vilken snygg bröllopsbild!) tillsammans med en föredetta kassör i HPVS och blivit ägare till en gård i Halland så tiden att vara ordförande i HPVS har krympt tills Mats kände att det var dags att ta ett steg tillbaka. Vi i HPVS styrelse får tacka Mats för denna tid och hoppas att han fortsätter att jobba för våra ideal även i fortsättningen.

Peter kom med i föreningen lite senare, men typiskt för Peter så engagerade han sig för fullt redan från början. Fullt ös har kännetecknat Peter och vi andra har inte alltid hängt med i svängarna. Tävlingar är något Peter har engagerat sig i och även Liggcykelträffen (LCT) i Göteborg. Peter är även drivande i månadsträffar och söndagscyklingar i Göteborg och vi tror väl att han fortsätter lokalt med HPVS i Göteborg. Peter har varit inblandad mycket i medlemstidningen Trampkraft och är även fortsatt inblandad i vår plats på Internet. En av de senaste grejerna Peter jobbar med är Tävlingskommittén och vår poängtabell för de av oss som deltager i motionslopp. HPVS styrelse vill även tacka Peter för denna tid och hoppas att du fortsätter ge oss råd och dåd.

Som ytterligare tack till er båda Mats och Peter har HPVS styrelse fattat beslut om att utse Mats Nilsson till Hedersordförande och Peter Markusson till Hedersmedlem. Och som ett bevis på detta skickar vi er härmed varsin tröja med brodyr på som ni kan se på bilderna.

Posted by Jan-Inge at 03:15 EM | Comments (4)